Robert Pattinsonról:

 

Tudtad-e, hogy...

...Robert Pattinson játszik egy Bad Girl nevű zenekarban?  
...Robert Pattinson 15 évesen kezdett színészkedni?  
...Robert Pattinsont 2008-ban a Rolling Stone Magazin az év Legszexisebb színészének választotta?  
...Robert Pattinson kedvenc étele a gyorséttermi kaja?  
...Robert Pattinsonnak két nővére van, Lizzy és Victoria?  
...Robert Pattinson kedvenc színésze Jack Nicholson?  
...Robert Pattinson szerepét a Vanity Fair című filmből kivágták, a DVD verzión azonban látható?  
...Robert Pattinson kedvenc sportja a síelés, foci, hódeszkázás?  
...Robert Pattinsont a Harry Potter és a Tűz serlege című film bemutatója után "a holnap brit sztárjának" nevezték?  
...Robert Pattinson egyik testvére, Lizzy egy Aurora nevű zenekarnak ír dalokat?  
...Robert Pattinson a Hello Magazintól megkapta a 2008 Legvonzóbb Embere Díjat?  
...Robert Pattinson teljes neve Robert Thomas-Pattinson?  
...Robert Pattinsont 2008-ban a Strasbourgi filmfesztiválon a Legjobb Színésznek választották?  
...Robert Pattinson megtanult búvár felszereléssel merülni a Harry Potter és a Tűz serlegében betöltött szerepe kedvéért?  
...Robert Pattinson a Harrodian magániskolában tanult, Londonban?  
...Robert Pattinson Salvador Dalít alakítja a Little Ashes című filmben, melyet 2008-ban filmfesztiválokon, 2009-ben pedig a moziban mutatnak be?  
...Robert Pattinson első filmszerepét a német, Gyűrű átka című filmben kapta?  
...Robert Pattinsont 3000 ember közül választották ki Edward szerepére, az Alkonyat című filmben?
 
...Robert Pattinson 185 cm magas?  

...Robert Pattinson beceneve Rob, Rpattz?

Kristen Stewartról:

Tudtad-e, hogy...

...Kristen Stewart szeretne egyszer profi író lenni, de a színészet mellett erre most kevés ideje jut?  
...Kristen Stewart szereti a Beatlest és Van Morrisont?  
...Kristen Stewartot egy iskolai rendezvényen fedezték fel és egy évvel később megkapta első filmszerepét a Disney Channelnél?  
...Kristen Stewart miatt vállalta el állítólag Robert Pattinson az Alkonyat című film főszerepét?  
...Kristen Stewartnak egy bátyja van, Cameron?  
...Kristen Stewart kedvenc ruhamárkái a Converse, Levi's és Gucci?  
...Kristen Stewart ma is Los Angelesben él, de kiskorában egy időre Coloradóba költöztek?  
...Kristen Stewart éppen az Alkonyat forgatása idején ünnepelte 18. születésnapját, és a stáb is felköszöntötte?  
...Kristen Stewart szívesen olvas, kedvenc könyve az Édentől keletre John Steinbecktől?  
...Kristen Stewart első jelentős szerepe a Pánikszoba című filmben volt, ahol Jodie Foster lányát játszotta?  
...Kristen Stewart legjobb barátai Robert Pattinson és Nikki Reed?  
...Kristen Stewart az Alkonyat című filmben kontaktlencsét visel, mert az ő szeme zöld, míg Belláé barna?  
...Kristen Stewart eddig több, mint 10 filmben játszott már, ismert színészekkel, mint pl. Meg Ryan, Bruce Willis, Dennis Quaid?  
...Kristen Stewart kedvenc sportja a szörfözés?  
...Kristen Stewart beceneve Kris és KStew?  
...Kristen Stewart párja Michael Angarano, színész?  
...Kristen Stewartnak van egy cicája is, Jella?  
...Kristen Stewartnak három kutyája van, Oz, Jack és Lily?  
...Kristen Stewartot három egymást követő évben is jelölték a Young Artist Awards-ra?  

...Kristen Stewart a Pánikszoba című filmben játszott szerepet Hayden Panettiere elől szerezte meg?

...Kristen Stewart édesapja John, producerként dolgozik a Fox TV-nél?  
...Kristen Stewart teljes neve Kristen Jaymes Stewart?  

...Kristen Stewart 1990. április 9-én született Los Angelesben?

 

 

 Érdekességekl a filmről :

1. A Forksban játszódó jeleneteket nem Forksban, hanem Portlandben forgatták, de a forksi várostáblát és az iskola tábláját egy az egyben lemásolták. Cullenék erdei háza valójában a Nike egyik nagykutyájáé, aki megengedte hogy a jeleneteket ott forgassák.

2. Mivel Kristen Stewart (a továbbiakban: KS - a szerk.) még fiatalkorú volt a forgatás alatt, iskolába kellett járnia, méghozzá pont abba a suliba, ahol az iskolai jelenetek játszódnak. Viccesnek találta, hogy matekóráról egyből mehetett egy szerelmes jelenet forgatására. Kristen valójában jó sportoló, pl. kifejezetten szeret röplabdázni, így elég nehéz volt neki direkt bénázni. Robert Pattinsonnal (mostantól: RP - a szerk.) ellentétben, aki viszont utál minden sportot, és rendkívül ügyetlen mindenféle fizikai aktivitásban, és szerinte még a keze is lányos. Mindig mulatság témája volt, ha neki kellett Kristent emelgetni, hiszen szerinte Kristen sokkal jobb kondícióban volt.

3. Az első nagy menza-jelenet aláfestő zenéjében RP húga, Lizzy énekel. Úgy látszik, az egész Pattinson család ilyen muzikális, hiszen RP saját számai is felcsendülnek többször a filmben, mint például a pizzériás jelenetben. Egyébként a Rosalie-t játszó színésznő - aki az életben RP jóbarátja - mutatta meg a rendezőnőnek, hogy milyen jól illene ahhoz a jelenethez RP saját zenéje, és rögtön be is választották a soundtrackbe.

4. Eric szörfös furgonjából folyamatosan átható medvecukor-szag áradt, amit a színészek a zimankós forgatási napokon kínjukban állandóan rágcsáltak. A tengerparti jeleneteknél láthatjuk is, ahogy Belláék épp a medvecukrot szaggatják.

5. Rengetegszer felvették azt a jelenetet, amiben Bella re esik a ház előtt, ezért Kristen nadrágját kibélelték alvázvédővel.

6. A huszadik percnél Robert Pattinson megjegyzi, hogy Kristennel milyen hasonló a szemöldökük. Szerinte borzalmas, ha egy férfinak ki van szedve a szemöldöke, és egészen viccesnek találja, ahogy kinéz : "Mintha plasztikai műtétet hajtottak volna végre rajtam. Egy végzetes kimenetelűt" vagy: "Soha ne bízz egy szemöldökét szedő fickóban! Mindig gyanús..." Catherine Hardwicke (innentől: CH - a szerk.) elárulja, hogy RP szemét utólag színezték aranyra. Mivel KS igazából kék szemű, barna kontaktlencsét volt kénytelen viselni, ami szerinte egészen feltűnő, mert ő folyamatosan látja a barna körül a kék karimát, és a filmben kétszer is láthatjuk a zavaró kontaktlencsék miatt bekancsalítani. Pl. a végén a vámpíros akciójelenetben, amikor majdnem meghal.

7. A két főszereplő nagyon kritikusan látja magát a jelenetek visszanézésekor, folyamatosan röhögnek, és vicces megjegyzéseket tesznek saját magukra és egymásra. Például a harmincadik percnél RP azon röhög, hogy mindenki utálja a karakterét, a hülye kis szürke félkabátját meg a szépfiú fejét. Vagy a büfében, amikor Edward a fizika törvényeit meghazudtolva felrúgja Bella leesett almáját, így nyilatkozik magáról: " Na, megjött a bal szuperember. Ki van rúzsozva, kis felöltőben jár, és cirkuszi trükkökkel szórakoztatja a népet." Amikor épp komoly képpel várja Bellát az iskola előtt, így kommentálja: "Itt éppen fogalmam sincs, mi van. Azt sem tudom, hol vagyok. Próbáltam úgy tenni, mintha annyi gondolatom lenne, mint Hamletnek." Vagy a híres jelenetnél, amikor Edward megmutatja magát a napfényben: "Bocsi, Bella, kicsit izzadok." A csókjelenetnél Robert kijelenti, hogy szerinte olyan lapos feje van, hogy képtelenség jó szögből felvenni.

8. Érdekesség, hogy a könyv szerint a vámpírok soha nem esznek emberi eledelt, mégis az egyik menza-jelenetben Cullenék nagyban falatoznak. Erre is a színészek hívják fel a figyelmet a kommentár alatt.

9. Utoljára azt a jelenetet forgatták, amikor Edward és Bella a pizzériából hazamenet a gyilkosság helyszínén megállnak. Aznap éjszaka olyan hideg volt, hogy CH megkérte őket, lehetőleg ne lélegezzenek felvétel alatt, mert nem akarja, hogy a leheletük lássék. RP bevallotta, hogy az öltözőjében éppen valami szomorú filmet nézett előtte és sírt, bár utálja a sírós embereket és lehetőleg nem barátkozik olyanokkal, akkor csak úgy sírva fakadnak. De miközben ezt mesélte, röhögött, szóval valószínűleg viccelt.

10. A meghallgatáson - ami egyébként CH garázsában volt - az RP előtt Edward szerepére kipróbált srác fejbe verte KS-t egy póznával, mivel pont azt a jelenetet próbálták, amikor Edward erejét fitogtatja az erdőben.

11. A virágos mezőn játszódó jelenetet valójában egy Los Angeles-i golfpályán forgatták, amit teleszórtak virágokkal. Portlandban ugyanis nem találtak ilyen napos rétet. Stephenie Meyer álmában látta meg ezt a jelenetet, amire végül is az egész Twilight-történet épül, ezért kulcsfontosságú volt, hogy a filmben is úgy mutasson, ahogy azt az írónő megálmodta.

12. KS nagyon örül, hogy legalább páran nevettek azon, amikor Bella Edward szobájába lépve rögtön azt veszi észre, hogy nincs ágy a szobában. Legalább néhány embernek leesik, mit akart ezzel mondani...

13. Amikor Edward megmutatja Bellának, milyen a fákon ugrálva közlekedni és hogy milyen szép a világ egy hatalmas fa tetejéről nézve, ahhoz a jelenethez a két dublőrnek biztosítókötél nélkül kellett felmásznia arra az óriási fenyőfára. (Vagy legalábbis az első dublőrnek) Elképesztő, hogy valakinek ez a munkája.

14. A zongorázós jelenet első forgatásakor a film zeneszerzője még nem volt leszerződtetve, és RP kétórás koncertet adott saját szerzeményeiből a stábnak, mindenki legnagyobb örömére. Később újraforgatták ezt a jelenetet úgy, hogy már a filmben használt Bella's Lullabye című tételt játssza.

15. A hetvenkettedik percnél az írónő, Stephenie Meyer cameózik egyet a laptoppal a bárpultnál.

16. És a legendás csókjelenet... Amit a filmben láthatunk, az sajnos csak a kurtított változat, az írónő ugyanis túl szexinek találta az eredetileg felvett jelenetet. Véleménye szerint Bellának sokkal sebezhetőbbnek kellett tűnnie, ezért megvágták. Robert elmondja, hogy azért olyan hosszú a jelenet eleje, mert ő arra várt, hogy majd Kristen jön és megcsókolja, Kristen pedig ugyanezt várta, úgyhogy egy kicsit elhúzódott. De így legalább mindenféle szenvedélyes érzéseket láthatunk bele.

17. A baseballjelenetben azért van minden csajon sapka, mert nagyon cudar idő volt, és a szél állandóan szétfújta a szépen belőtt hajukat. Ehhez a jelenethez minden szereplőnek baseball-leckéket kellett vennie, és még RP-nak is meg kellett tanulnia futás közben egyik lábát a másik elé rakni.

18. A nagy verekedős akciójelenet mindenkit megviselt, ugyanis Kristennek ez volt az első forgatási napja, és mindenféle előkészület nélkül rögtön fejest kellett ugrania a mélyvízbe: halálos hörgések, őrült fájdalom, miegyéb. Robert pedig meg is sérült a forgatás alatt, megrepedt az ágyékcsontja. Amikor épp James nyakából harap ki egy darabot, az pedig nem más, mint sajtos csirke. Miután nyolcadjára forgatták ugyanezt a jelenetet, Robert már szó szerint a földről vette föl a kiköpdösött csirkedarabokat. Guszta.

19. A kórházban Kristen ágya mellett a balettstúdióról készült képek lógnak, a tévében pedig Kristen emlékei játszódnak le. Ezek az apró részletek tényleg már csak a Twilight-őrültek kedvéért kerültek a filmbe.

20. A sántikáló Bella a szalagavató bálon Edward lábára áll, hogy táncolni tudjanak. RP elmondása szerint a különösen fagyos este végére annyira fájt a lába, hogy elfeketedtek a lábkörmei, annak ellenére, hogy Kristen 30 kiló vasággyal.

 

Érdekességek a Volturiról:

A Volurió:
A Volturi egy ősi itáliai vámpír család, akik a toscana-i Volterrában élnek. Ők számítanak a vámpír faj nemesi csalájának, ők hozzák a szabályokat és ők büntetnek. Vezetőjük három erős képességgel megáldott ősöreg vámpír, Aro, Marcus és Caius. A vezetőség mellett ott vannak a feleségek, a Volturi közeli tagjai, illetve a testőrség. Pontos számukat nem tudni, körülbelül harmincan lehetnek.

A Volturi szabályai:
Két nagyon fontos szabályt hozott a Volturi, és ezeknek fontos szerepe is van a Twilight Sagában. Az első: titokban kell tartani a vámpírok létezését az emberek elől. A második pedig lényegében az elsőre épül: Nem szabad csecsemőket vámpírá változtatni. Mégpedig azért, mert kiskorban még nem értik meg a kis-vámpírok, az úgynevezett Halhatatlan Gyermekek, hogy nem engedelmeskedhetnek minden helyzetben a szomjuknak. Ha pedig rátámadnának valakire, mert nem tudnák türtőztetni magukat, azzal könnyen a vámpír világ leleplezését kockáztathatják.

 

Érdekességek a Quileutesről:

 

A quiletes törzsek igazi farkasoktól származnak.

 Charlie barátja Billy Black és fia Jacob is valószínüleg a leszármazottai közé tartozik.

 

BilyBilly Black:

 Félti Bellát Edwárdtól, de nem tud semmit tenni, hogy eltávolítsa őket egymástól. Már a fiát is bevetette, de hiába minden.Tolószékbe került.

 

JacobJacob Black:A rezervátumba jár iskolába. Szemmel láthatólag tetszik nek Bella és zavarja, hogy Edward mindig vele van.Nemrég szenvedett balesetet. Áthajtott a kocsijával a piros lámpán és szerencsétlenségére keresztbe pedig jött egy másik autó és összeütköztek. Senki sem sérült komoly sérülést, a kocsi viszont ripityára tört.Ő mesélte el Bellának a legendát, és miatta jött rá Bella az igazságra.

 A legenda:

 Az indiánok az igazi farkasoktól származnak.És a Cullenek pedig a leszármazottai az ellenséges törzsnek.Jacob dédpapája találta meg őket mikor a Quiletes birtokokon vadásztak állatokra.De mivel a Cullenek azt mondták, hogy mások mint a többi vámpír, ezért szerződést kötöttek velük.Ha nem mennek a Cullenek a birtokukra, akkor nem mondják el, hogy kik is valójában a sápadtarcúaknak!!

 További farkasok:

 Sam Uley ő az alpha hím ő a vezetője a farkasoknak. egyébként  nem is vérfarkasok, hanem alakváltók.Quil,Embry,Leah,Seth......stb

 A bevésődés:Itt a magyarázat Jacob és Nessie(Renesmee) szerelmére.

A farkasok úgy tartják, hogy valamikor ha megtalálják az igazit akkor azt egyből észrefogják venni és onnantól elválaszthatatlanok lesznek. Jacobnak csak 7 és fél évet kell várni Renesmee-re míg teljesen felnő, mert ekkora már érett nő lesz.

 

Renesmee Carlie Cullen

 

 

 

Született: 2006 szeptember 10.

Szülei: Edward Cullen és Isabella Swan

Bella 19. születésnapja előtt született 3 nappal, a Breaking Dawnban.

Az első keresztneve Bella édesanyja (Renée) és Edward anyja (Esme) nevének kombinációjából született. Míg középső nevét Edward (Carlisle) és Bella (Charlie) apjának keresztnevéből alkották. Becenevét - Nessie - Jacob Blacktől kapja, habár Bella hevesen tiltakozik ellene, hogy lányát a Loch Ness-i szörnyhöz hasonlóan becézzék, mégis a negyedik rész végére, minden családtagja ezt használja.

Renesmee születése után már is veszélyben van, mivel egy másik vámpírkoven tagja, Irina meglátja, és azt hiszi, hogy ő egy halhatatlan vámpír-gyerek. Azonnal értesíti a Volturikat, akik a vámpírok rendőrségeként műkődnek. Azok elutaznak Forksba, hogy végezzenek a gyerekkel, mivel a vámpíroknak tilos gyerekeket átalakítaniuk. A Cullen család bebizonyítja Alice segítségével, hogy Renesmeet senki nem alakította át, és nem veszélyes. Alice ugyanis keres egy másik félvért, Nahuelt, akit elvisz a Volturiknak, és ő elmagyarázza nekik, hogy mi is Renesmee valójában. Hisznek neki, és a Volturik elmennek Forksból.


Jellemzői és képessége 

A szíve vért pumpál, bőrének érintése meleg, de falfehér a bőre, és a napfényben szikrázik, akár a gyémánt. Renesmee pedig olyan erős, akár egy vámpír. Egyaránt ihat vért, és ehet emberi táplálékot, de a vért jobban szereti. Viszont az igazi vámpírokkal ellentétben ő nem termel mérget. Ugyanolyan vonásai és hajszíne van, mint Edwardnak, de göndör a haja, mint nagyapjának Charlienak, és olyan barna szemei vannak, mint édesanyjának. Habár nagyon fiatal, Bella és Edward szerint ő a világon a leggyönyörűbb teremtés.

Renesmee szellemileg és fizikailag is gyorsan nő, születése után már 7 nappal tudott beszélni. A Breaking Dawn végére már képes futni, olvasni, vadászni és más képességei hasonló gyorsasággal fejlődtek ki. Az intelligenciája mindenkit elbűvöl, különösen Bellát és Edwardot, amikor megérti a kislány, hogy mi zajlik körülötte, mikor a Volturik megérkeznek Forksba. 7 éves korára be fogja fejezni a fizikai fejlődést is, habár már ekkor 17 évesnek néz majd ki. Ekkor megáll az öregedésben. Képes megmutatni másoknak a gondolatait, ha megérinti őket.

képek :http://images1.fanpop.com/images/photos/2000000/Renesmee-renesmee-carlie-cullen-2092242-363-660.jpg

renesmee.jpg Renesmee Carlie Cullen (awwwww) image by mshottie95_photos
  http://www.polyvore.com/cgi/img-set/BQcDAAAAAwoDanBnAAAABC5vdXQKFjN0X2J6UTBZM2hHVTREOHZCNlpvSVEAAAACaWQKAXgAAAAEc2l6ZQ.jpghttp://images2.fanpop.com/images/photos/6600000/nessie-renesmee-carlie-cullen-6664797-429-564.jpghttp://images1.fanpop.com/images/photos/2300000/Renesmee-renesmee-carlie-cullen-2350483-400-500.jpghttp://images2.fanpop.com/images/photos/2700000/Renesmee-Cullen-renesmee-carlie-cullen-2796163-267-400.jpghttp://crookedhouse.typepad.com/.a/6a00e54ecc6697883301156fd5f2e8970c-800wihttp://images2.fanpop.com/images/photos/6600000/Renesmee-Carlie-Cullen-renesmee-carlie-cullen-6622481-350-525.jpghttp://image.hotdog.hu/_data/members3/507/364507/images/Renesmee_Carlie_Cullen_by_Candizzle.jpghttp://www.polyvore.com/cgi/img-set/BQcDAAAAAwoDanBnAAAABC5vdXQKFkdGRkZaU1B6M1JHeVNyTEZQSHB6OUEAAAACaWQKAXgAAAAEc2l6ZQ.jpghttp://images1.fanpop.com/images/photos/2000000/Teen-Nessie-renesmee-carlie-cullen-2032862-400-300.jpghttp://images2.fanpop.com/images/photos/3800000/Renesmee-Cullen-renesmee-carlie-cullen-3827067-200-291.jpg

Interjú :

Robert Pattinson és Kristen Stewart
egymásról:

Mit szeretsz a mellett ülő emberben?
Rob: Szeretem a haját.
Kris: Hm. Szeretem a lábát. (Rob fura fejet vág...)

Mit nem bírsz a mellett ülő emberben?
Rob: A személyiségét. (??!!)
Kris: A szagát.

Mit tudsz a Francia miniszterelnökről?!
Rob: Tudom, hogy a neve Sarkozy. És rövid haja van és csinos felesége.
Kris: Tudom, hogy a neve Sarkozy... most már!

Egymásba tudnátok szeretni a való életben?
Rob: *megnyomja a gombot*

Milyen csúnya szót tudsz franciául?
Kris: Merde!
Rob: Merde, igen.

Mit szeretnél csinálni, ha Párizsban vagy?
Kris: Több mindent látni, mint a hotel szobát.
Rob: Igen, tovább maradni.

Kristen, hány barátod szerette volna elkérni Robert telefonszámát?
Rob: Ez engem is érdekelne...
Kris: Öhm....
Rob: Egy sem? *nevet*
Kris: Elég sokan, ami azt illeti! Komolyan!

Kristen, ki a szexisebb, Zac Efron, vagy Rob? (hát nem egyértelmű??!)
*Kristen imitálja a gomb hangját*
Rob: Nem, várok!
Kris: *megnyomja a gombot*

Tudsz énekelni egy francia dalt?
Rob: Én téged kérdeztelek először!
Kris: uh uh.
Rob: Miért?
Kris: Nem tudok!
Rob: Fr?re Jacques... Igen erről ennyit... nem tudom a többit...! (Evie: Ezt a dalt én is ismerem, még ének órán középsuliban nyomatták nekünk :18:)s

Melyikőtök szeretne eljönni velem vacsorázni?
Rob: Hm, Kristen szeretne!
Kris: Igen!

Megtudjátok mutatni milyen egy jó filmes csók?
Rob: Gyorsan megmozdult, mint *furcsa dolgot csinál*. Ez általában működik. Főleg Kristen-nel! Az arcába.
Kris: Igen! *megnyomja a gombot*

Itt klassz játékokat találsz!Válogass!

http://www.kvizpart.hu/gyorskviz/gyksearch.kviz?qq=alkonyat&tip=gyk

http://jatekoldal.com/499/robert-pattinson---twilight

http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=7913&a_id=507429&h_id=25746

http://www.jatekok.net/twilight-puzzle.html

http://jatekzona.hu/csajos/color_twilight.php

http://www.jatekstart.com/jatekok/mem%C3%B3ria-j%C3%A1t%C3%A9k/20090718/twilight-puzzle

 

 

A filmben szereplő autók :

Bella kocsija                                                                        1950-es Chevy Teherautó

Bella kocsija ( Breaking Dawn )                                                   Mercedes S600 Guard

Edward kocsija                                                                     Volvo C30

Edward alkalmi kocsija                                                          Aston Martin Vanquish

Alice kocsija                                                                       Porsche 911 Turbo            

Carlisle autója                                                                     Mercedes S55 AMG

Rosalie autója                                                                     BMV M3

Oldalmenü
Diavetítő
Szavazás
Szerinted Bella és Edward összeillenek?
szerintem nagyon is
nanááá
nem ,dehogy
talán, de kitudja
nem tudom
Naptár