Fejlécek :

 

 Alkonyat Twilight Fansite

Táblák :

Movie Videó Képek

 

Twilight-Movietwilight-video-8.gif

twilight-video-9.gif

twilight-video-11.gif

twilight-video-10.gif

twilight-video-12.gif

twilight-video-1.gif

twilight-video-2.gif

twilight-video-3.gif

twilight-video-34.gif

twilight-video-31.gif

twilight-video-35.gif

twilight-video-42.gif

twilight-video-48.gif

 

 

twilight-video-43.gif

twilight-video-50.gif

twilight-video-15.gif

twilight-video-17.gif

twilight-video-36.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peace, Love and Tranquility
Glitter Graphics

 

 

 

 

 

 

 

5 dolog, ami kiderül a New Moon poszterről

1.) Edward szenved... és gyanús?

Igen, szenved, hisz az elméjében kavargó gondolatok kínozzák őt. Valamint attól a ténytől is szenved, hogy el kell hagynia Bellát.Gyanús, hiszen ott van Jacob, aki már vérfarkas és ez nem könnyíti meg a dolgát.

2.) Bella nem néz senkire

Jacob Edwardra néz, Edward Bellára, Bella pedig, hát... senkire. Zavart, ez tagadhatatlan. Mindazonáltal úgy tűnik, hogy bámul valamit a távolban, valami mást, mintha nem akarná sem Jacobot, sem Edwardot. Üresnek tűnik, akár egy zombi.

3.) Jacob haja rövid

Jacob rövid haja arra utal, hogy ez a kép a farkassá válása utáni állapotot tükrözi.A cikk írója itt tette fel a költői kérdést: Ha már átváltozott, akkor minek annyi ruha?

4.) Bella a háttérben van

Ez azért furcsa, hogy Bella nem a kép középpontjában van... Mintha Jacob és Edward védelmezné őt valamitől.

5.) Mindannyian jól néznek ki

Ez nem meglepetés Edward esetében. Jacob hatalmas, Bella bőre pedig majdnem olyan tökéletes, mint egy vámpíré. A képen az is látszik, hogy mind sokkal érettebbé váltak.

 

Hát ha már szeretjük a Twilight-ot amiben ugyebár Vámpírok szerepelnek nagyrészt akkor tudjunk is meg egy pár dolgot a vámpírokról!!:

 

A vámpírok

A kísértetek és démonok egész hatalmas, sötét birodalmában nincs még egy olyan szörnyű, annyira gyűlölt és rettegett lény, mely ugyanakkor mégis oly félelmetes vonzerővel bír, mint a vámpír. E lény maga ugyan se nem kísértet, se nem démon, mégis részesedik ezek sötét természetéből, és rendelkezik mindkettő rejtélyes és hátborzongató tulajdonságaival."

A vámpírok rendkívül gyorsak, és hihetetlen erővel bírnak. Ellentétben a mesékkel, miszerint koporsókban alszanak, szeretik a fényt, csakhogy ők egyáltalán nem alszanak, mert nem tudnak. a fény sem égeti porrá őket,ahogy a legöbb mesében. Csupánazért nem mennek fényre, mert bőrük csillog a fényben, akár sok apró gyémánt, ha egymás mellé rakják őket. Szaglásuk, egyébb érzékszervük és reflexeik is kiválóak, az emberek a nyomukba se érnek. Csáberejükkel, tökéletes testükkel magukhoz csábítják áldozatukat, még erőfeszítéseket se kell tenniük ennek érdekében, úgymond várják, hogy a sültgalamb a zsájukbarepüljön, és a galamb, aki nem sejti, legalábbis nem jellemző, hogy kivel van dolga, a vámpír szájába "repül". Vonásaik egyenesek, tökéletesek. Halhatatlanok. Csak egy mód szolgál a vámpírok megölésére, még ha sokáig nem táplálkoznak se halnak meg. Ez a mód, ami a megölésükre szolgál, brutális. Véleményem szerint senki nem érdemelne ilyet.. A vámpír tetsét darabokra kell szaggatni, és a darabokat elégetni. Csakhogy ez nem könnyű, lévén hihetetlen erejük és gyorsaságuk. A mesékkel ellentétben nem változnak denevérré se, nem tudnak repülni, bár ha leugranak egy szikláról, nem esik semmi bajuk, karcolás nélkül megússzák, ezt akár repülésnek is nevezhetnénk. Vannak vámpírok, akik borzadnak attól, milyen szörnyetegek, és ezek megpróbálnak "jó vámpírok" lenni, vagyis nem ölnek embert, csak állatot, ez ahoz hasonlít mikor az ember szójatejen és tofun él, sose lakik jól, de mégsem éhes. Ezeke az egyedek vegetáriánusoknak mondják magukat. Szemük színváltó. A "rossz", emberevő vámpíroké alapállapotban tűz piros, még a jóké aranybarna. Ám ha éhesek, jobban mondva szomjasak, mindkét csoport fekete szemmel büszkélkedhet. Némelyikük rendelkezik különleges képességekkel, melyek már emberi életükben is jellemezték őket, és átváltozva különleges, nem mindennapi képességekké fejlődtek.(pl.: gondolatolvasás, jövőbelátás, átérzés..)
Legveszélyesebb fegyverük a mérgük. erre nem is nagyon van szükségük, hisz az áldozat amúgy sem tud menekülni, ha egyszer elfogták. a méreg gyorsan terjed szét az áldozat tetsében, olyan érzést vált ki, mintha pokol tűzében égne az áldozat teste. A méreg segíti elő az egyed vámpírráválását is, hacsak előtte nem fogyasztják el ebédnek, avgy nem szívják ki a mérget, ami ugyancsak egy lehetőség. Az átváltozás igen fájdalmas folyamat, 3 napig is eltarthat, ez attól függ, hogy a harapás mennyire volt közel a szívhez, hiszen a méreg a véráramban terjed. A vámpírok nem emlékeznek tisztán emberi életükbe, leginkább az átváltozással járó fájdalom marad meg bennük tisztán, de vannak, akik egyáltalán nem emlékzenek emberi életükre, mintha csak eleve vámpírként teremtettek volna.

 

 

Vámpíros viccek :

 

 

 

Minden reggel elmegy a vámpír a boltba és kér 5 liter vért. Ez így megy minden nap, de egyszer a vámpír inkább egy kiló kenyeret kér.
- De vámpír, minek neked a kenyér???
- Hááát... az utca végén baleset történt és most megyek tunkolni...!
 
 
 
 
 
- Mit iszik a vámpír, ha ideges?
- ???
- Csigavért!
 
 
 
 
- Hogy hívjáka vámpírok adminisztrátorát?
- Vérelszámoló.
 
 
 
 
A buszra felszáll egy vámpír, és húz maga után egy koporsót. Az emberek tátott szájjal nézik, mire megszólal a vámpír:- Mi van? Nem láttak még ételhordót?
 
 
 
 
-Hogyan ismerkedik a vámpír az interneten?
-???
-Szép kislány , mi a vér csoportod?
 
 
 
 
- Anyu, azt mondták az óvodában, hogy mi vámpírok vagyunk!
- Ne törödj vele kisfiam, inkább edd a levest, mert megalvad.

 

Aranyköpések :

 

riporter: Van köztetek valami a valóságban?
Robert: 
Persze, már kb. négyszer feleségül kértem (Kristent) de nem jött össze.

Robert: 
Boldog keddet!
Kristen: 
Igen, boldog Twilight keddet. Örülönk, hogy ilyen speciális lesz ez a nap számotokra.
(hátulról sikítoznak a rajongók)
Robert: 
Ááá, ezek nem nekünk sikítoznak.
Riporter: 
Már azóta ezt csinálják, hogy besétáltatoka szőnyegre.
Kristen: 
Biztos lefizettétek őket.

A Twilight-ot a Harry Potterhez hasonlították: 

Ashley (Alice):
- viccelődve - Szétrúgjuk a seggüket!
Jackson (Jasper):
Nem is tudom... nekik van seprűjük... Robert (Edward):
Akkor, majd decemberben látjuk egymást... vagyis, ti láttok minket.

Kristen (Bella):
Ebben a filmben a vámpírok romantikusak. Ez egy romantikus vámpír-film...Színfalak mögötti videóban: 
Rachelle (Victoria):
Most egy olyan jelenetet forgatunk, ahol hárman (Victoria, James, Laurent) éppen megölünk egy férfit, vagy azért, mert éhesek vagyunk, vagy mert James-nek tetszik a pasi kabátja, nem tudom biztosan.

A Cullen címerről: 
Jackson (Jasper):
Itt van egy nyíl, azon vannak ezek a lóherék, fölötte egy oroszlán és egy kéz ez pedig azt jelenti, hogy... foglamam sincs.
Ashley (Alice):
Szerintem elég király
Riporter:
És nem magyarázták el, mit jelent? Hogy ezek valahogy ír vámpírok, vagy miért van a lóhere?
Ashley:
Nem, nem mondták, még a könyvben sincs benne, igaázból csak gondoltuk ez valami, ami összeköt minket.
Jackson:
Igazából ránk is van tetoválva.
Ashley:
De nem mondjuk meg, hol.

Taylor (Jacob):
Más filmeket nem lehet forgatni, ha esik az eső. Ezt nem lehet forgatni, ha süt a nap.

Edward-ról:
Robert (Edward):
Itt ez a 100 éves fickó, aki minden pillanatban, amikor vele van meg akarja ölni (Bellát). Ő meg csak "Nem érdekel, szeretlek." Valami nagyon nagy baj van vele...
Robert (Edward):
És akkor talán elgondolkozik, hogy "Mit csinálok itt ezzel a gyerekkel? 100 éves vagyok és csak így beleszeretek a lányba, aki mellettem ül biológián..."

A Twilightról
Robert (Edward):
A történet egy Bella nevű lányról szól, aki Forksba költözik és találkozik ezekkel a furcsa... külsejű emberekkel.

 

A könyv borítók elemzése!

Twilight

Ugye, mindenki ismeri Ádám és Éva történetét? Ami arról szól, hogy van egy tiltott gyümölcs, amit nem ehetnek meg, de a gonosz kígyó, rábeszéli őket hogy kostólják meg a gyümölcsöt. Miután beleharapnak, kitiltják őket a paradicsomból [...].

"De a jó és rossz tudásnak fájáról nem ehetsz: mert azon a napon, amikor annak gyümölcséből eszel, halálnak halálával halsz meg. "-Genezis, 2:17

(Ezeket a sorokat olvashatjuk az első lapon)

Itt az alma a tiltott szerelmet ábrázolja, ahogy ezt Bella a kezében tarja. Csak itt nem maga az alma a kísértés, hanem Edward számára Bella.

 

 

 

 

New Moon

"Szilaj gyönyörnek vége is szilaj, lázába pusztul el, mint tűz s a lőpor, mely csókolódzva hal meg: lásd, a méz is. Csömörletes, mihelyt túlontúl-édes."

A borítón egy hervadt, elhagyott tulipánt láthatunk. A tulipán Bellát ábrázolja, mivel a könyvben, a lány szörnyű megpróbáltatásoknak lesz kitéve, és nagyon magába fordul. A borító alján láthatunk egy könycsepp formájú szirmot, ami valószínüleg Bella átsírt napjaira utal.

 

 

 

 

Eclipse

A borítón egy vörös selyemszalag található, egyik helyen elszakadva, mindössze egy szál tartja össze. Ez a szalag Bella és Jacob kapcsolatát szimbolizálja, aminek majdnem vége szakad. A színe pedig a kettőjük közötti kapcsolatot jellemzi, hiszen Bella rájön hogy számára Jacob több mint barát.
?A barátság egy selyemszalag, amely könnyen elszakad, s bár összekötni összelehet, a csomó mégis megmarad.?

 

 

 

 

Breaking Dawn

A borítón egy bordó gyalog szerepel a háttérben, míg előrébb egy fehér királynő. A gyalog Bella régi életében (amikor még ember volt) a szerepét szimbolizálja, hiszen emberként nem tudott túl sok minden segíteni egy harcban, hiszen akkor ő volt a célpont, az áldozat. A gyalognak is ez a szerepe a sakkban. Viszont az új életében (amikor már vámpír)  több hasznát veszik, mint hitték volna. A sakkban a királynő a legmozgékonyabb és a leghasznosabb bábú, és ilyen lesz Bella is vámpírként.

Cím elemzés!

Twilight

Ez a szó (alkonyat) többször is szerepel a könyvben. Az alkonyat a szerelem napszaka, valamint a vámpírok számára ez a legbiztonságosabb időszak. A cím feltehetőleg az örök szerelmet jelképezi.

 New Moon

A new moon újholdat jelent. Ez Bella új életét jelképezi, hiszen új hold kelt föl, megváltozik minden. Új, szomorúbb, Edward nélüli élet vár Bellára. Valamint Edward Bellát újholdkor hagyja el, a cím is ezért lett new moon, hiszen ez a fő motívum a 2. könyvben, erre épül.

  Eclipse

Az eclipse szó napfogyatkozást jelent. Mikor Edward elhagyta Bellát, minden sötétbe borult Bella addigi tündérmeséjében. Egyedül egy fénypont volt benne, Jacob. Ezért Bella a lehető legtöbb időt töltötte vele, és elnevezte az ő saját Napjánk. Sokszor emlegette így Jacobot. Viszont az Eclipse-ben Edward visszatérése után kezdenek eltávolodni egymástól (Bella és Jacob) és Bellának választania kell élete szerelme és legjobb barátja között. Tehát Bella személyes Napja fogyóban van...

 Breaking Dawn

A szó jelentése hajnalhasagás. A cím Bella új életének kezdetére, vagyis a vámpíréletre utal.

 

Twilight tesztek!

Az ablak bezárásához kattints a képre


Te hova tartozol?

1. Tudsz titkot tartani?
A: Akár 100 évig is tudnád tartani a szádat.
B: Bárhogy is próbálnád a barátaid végül rájönnének, hogy mit rejtegetsz.

2. Hiszel hogy létezik szerelem első látásra?
A: Persze!
B :Lehet.

3. Melyik tulajdonságod az amit ki nem állhatsz magadban?
A: Nehezedre esik megnyílni és magadat adni mások előtt.
B: Képtelen vagy bármit is igazán komolyan venni.

4. Szívesen kockáztatsz?
A: Ha konkrét terved van és minden eshetőségre felkészültél, bármibe belemész.
B: Ha be kell válalni valamit, bevállalod.

5. Hogyan írnád le a barátaidat?
A: Tökéleletesek. Sokkal közelebb érzed magadhoz őket mint a családod.
B: Kívülről hangosak és kicsit őrültnek tűnhetnek, de mindig számíthatsz rájuk.

6. Milyen vagy amikor iszonyatosan feldühítenek?
A: Fel bírnál robbanni, de próbálod megőrízni a hidegvéred.
B: Úgy ki tudsz vetkőzni magadból, mintha nem is ugyanaz az ember lennél.

7. Ha fontos döntést kell hoznod, mire hallgatsz inkább?
A: Az eszedre.
B: Az érzelmeidre.

Ha több válaszod A:
Nem is kérdés: igazi vámpír vagy! A kíváncsiságod, a bátorságod és a szeretteidhez való ragazkodásod igazi Cullené tehetne. Általában megbízhatóan és felelősségteljesen viselkedsz, de ha képbe kerül a romantika, nehezen állsz ellen.


Ha több válaszod B:

A barátaidért bármikor, bármilyen helyzetben a végletekig - pont úgy, ahogy Jacob tenné. Lelkes vagy, nem riadsz vissza  a kihívásoktól, és bár elég kiszámíthatatlan tudsz lenni, a hűséged nem kétséges.


                                                                                                                                                       Forrás: BRAVO

Új szereplők a New Moon-ban:

Fantáblák:


 

Oldalmenü
Diavetítő
Szavazás
Szerinted Bella és Edward összeillenek?
szerintem nagyon is
nanááá
nem ,dehogy
talán, de kitudja
nem tudom
Naptár